Vi har fast lavpris på AC klimaservice

For kun kr. 1.790,-  inklusive gass* og arbeid.

(Originalpris: kr 2099 ,-)

Jobben gjør vi raskt og enkelt, mens du venter. Vi reparerer også defekte anlegg til forhåndsavtalt pris.

Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Ved vond lukt anbefaler vi en kupérens (kr. 590,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang pr. år, eller hver 15.000 km.

Kontakt oss for å bestille AC klimaservice

Kontakt oss
Klimaanlegg

VEDLIKEHOLD

Det er ikke uten grunn at de fleste bilfabrikanter anbefaler regelmessig vedlikehold. Hvis klimaanlegget fungerer optimalt, bidrar det til bedre helse, sikkerhet, økonomi og miljø. Likevel er klimaanlegget ofte det systemet i bilen som får minst vedlikehold.

Klimaanlegget har en naturlig lekkasje på 5 – 15 % pr år, spesielt fordi mange ikke bruker klimaanlegget hele året. Dette fører ofte til tørre og sprukne tetninger med påfølgende lekkasjer. Normalt kontroll-/service intervall er hvert andre år. Enkelte bilmodeller har temperaturstyring som ikke tillater klimaanlegget å koble inn når ute temperaturen er under et visst nivå. Disse vil naturlig ha et enda større vedlikeholdsbehov siden klimaanlegget står stille store deler av året.

KLIMAANLEGGETS OPPGAVE

Klimaanlegget sørger for å tørke og rense luften som kommer inn i kupeen og sørger for en stabil forhåndsvalgt temperatur. Anleggets fordamper trekker til seg kondens og urenheter i samarbeid med kupefilteret. Rutene vil derfor holde seg duggfrie selv under ekstreme forhold og du som sjåfør vil ha best mulig sikt og komfort. Tørr luft inn i defrosteren medvirker også til en mer effektiv avising av frosne ruter i vinterhalvåret.

Klimaanlegget beskytter deg og dine medpassasjerer for ytre forurensing av pollen, veistøv, og skadelige gasser. Klimaanleggets kanaler utsettes for mye vanndamp, og er derfor et effektivt grosted for bakterier og skadelige soppsporer. Dette kan fremkalle allergiplager og skaper ubehagelig lukt i kupeen. Innvendig rens (Purification) og bytte av pollenfilter bør derfor utføres hver 15 000 km eller en gang hvert år.

© Copyright 2020 Bilverksted Sør AS
Cookies og informasjonskapsler