Er bilen klar for påskeferie?
  • 19. mars 2018

Er bilen klar for påskeferie?

Er bilen klar for påskeferie? NAF kaller ikke påsken «den stille uke». Sist påske ga NAF assistanse til ca. 3.500 biler og bileiere. Mer enn 500 fikk hjelp lørdag før Palmesøndag. Da kjører de fleste til fjells, men mange kunne sluppet trøbbel hvis de også hadde klargjort bilen for påskeutfarten.

Batteriet

Batteriet må være tipp topp. En ting er å komme til fjellet, etter noen dager skal du også hjem igjen. Etter flere døgn uten garasje, carport eller motorvarmer og netter med mange blå celsius og snøfokk. Har bilen et svakt, dårlig vedlikeholdt batteri før påske, er du nesten garantert problemer ved hjemfarten.

Praktiske ting – Bilen klar for påskeferie

Bilen blir fort fullpakket på påsketur. Mat og drikke, ski i mange varianter, klær og annet utstyr etterlater minimalt med plass til startkabler, slepetau, spade og hurtigkjetting som bør være «påbudt» i bilen ved påsketider. Varseltrekanten blir nesten alltid liggende under all bagasjen. Tenk praktisk, vær forutseende. Det koster lite å legge den påbudte varsel-trekanten lett tilgjengelig før uhellet er ute.

Dekk

Igjen er det viktig å huske at en feriepakket bil med hele familien blir en tung bil. Kanskje et halvt tonn tyngre! Tyngden gjør at bilen får helt andre kjøreegenskaper enn du opplever i det daglige. Når sjekket du lufttrykket i dekkene sist? Gjør det før du drar på påskeferie og husk at med fullpakket bil kan du med fordel trykke inn noen ekstra pund luft i dekkene.
I den grad det er plass til mer enn ski i takboksen, er det viktig at den fylles opp med lette gjenstander. Tunge ting må ligge lavt i bilen, ikke på taket.

Ekstra bilnøkler

Med dagens moderne biler kan det å miste bilnøkkelen by på mange problemer. Moderne bilnøkler kan koste 2000 kroner og de kan ikke skaffes i en fei. Identifikasjon, spesialfrem-stilling hos autorisert produsent, innebygd elektronikk som må «snakke med bilen» kan tvinge deg til å reise hjem uten bil, eller at bilen må fraktes på bergingsbil til merke-verksted. Utgiftene kan ruinere hele påskebudsjettet. Reis ALDRI på ferie uten ekstra nøkkelsett til bilen, er NAF’s innstendige råd.

Full tank

NAF understreker også betydningen av å ha full drivstofftank når bilen skal stå stille store deler av påsken. Full tank reduserer risikoen for kondens i drivstoffet.

Husk at når du koser deg i solveggen, på vidda eller i bakken tiner telen i bakken under bilen. Parkerte du bilen på den frosne myra langs veien? På få dager er knallhard snø forandret til gjørmebad.

Kilde: naf.no

Spørsmål om bilen din i påsken? Ta kontakt med oss.

 

Tid for oljeskift eller EU-kontroll?

Vi er et offentlig godkjent bilverksted fra Statens vegvesen og oppfyller alle
krav innen helse, miljø og sikkerhet.

Kontakt oss
© Copyright 2020 Bilverksted Sør AS
Cookies og informasjonskapsler