Hvordan klaregjøre bilen for våren?
  • 12. February 2018

Hvordan klaregjøre bilen for våren?

Klaregjøre bilen for våren

Vinteren er snart forbi. Mørke, glatte veier og salting er historie – for en stund. De fleste har byttet dekk. Men det betyr ikke at bilen er 100 prosent klar for vår og sommer. Bilverksted Sør gir deg tipsene til en vårklargjøring.

Utvendig vask

Vi begynner med rengjøring. En ren bil varer lenger. En ren bil er også triveligere å kjøre. Begynn gjerne utvendig. Salt, asfalt og skitt har tæret på lakken gjennom vinteren. Gjør vaskejobben selv eller bruk automat.

Polér bilen når den er vasket grundig. Velg vask med poleringsprogram eller gjør jobben selv. Sjekk at bilen er ordentlig ren før den poleres. Lakken er det som er mest utsatt. Men andre deler av bilens overflate er også berørt. Det finnes et vell av ulike vaskemidler til lakk, felger, plastdeler og vinduer. Når bilen er polert – kan du legge på en lakkforsegler. Da beskytter du lakken samtidig som bilen blir enklere å holde ren.

Vindusviskere og speil

Vindusviskere har hatt store påkjenninger gjennom vinteren. Vask dem med papir eller en klut slik at du får fjernet trafikkfilm. Etter at vindusviskerne er rengjort, bør du prøve dem. Er det oppholdsvær, hell en bøtte med vann over ruten. Danner det seg striper på frontruten når du har kjørt vindusviskerne? Skift dem! Det er billig livsforsikring.

Spyling under

Bremser, hjuloppheng og understell er svært utsatt i løpet av en norsk vinter. Velg underspyling når du vasker bilen i automat. Du kan også gjøre jobben med høytrykksspyler i vaskehall eller hjemme. Vær nøye med å spyle hjulene på innsiden! Rust i bremsesystemet er en av de hyppigste feilene på EU-kontrollen.

Innvendig vask

En bil som er blank ser fin ut – på utsiden. Men mange glemmer innvendig rengjøring. Det er spesielt viktig å vaske innsiden av vinduene slik at du har god sikt. Til dette formålet finnes ulike vaskemidler. Ta også for deg dashboard og andre innvendige detaljer. Og glem ikke å støvsuge seter og gulv og lufte og vaske eventuelle matter. Hvordan ser det ut i bagasjerommet? Litt støvsuging og rydding kan gjøre underverker.

En sjekk rundt bilen

Når du først er i gang med stell av bilen kan det være lurt å sjekke noen viktige detaljer:

– Er mønsterdybden på dekkene tilstrekkelig?
– Er lufttrykket riktig?

Begge deler er viktig for sikkerheten – livsviktig. Flere av våre verksteder forhandler også dekk. Kontakt oss for eventuell pris på dekk og omlegging.

Sjekk også oljenivået og beholderen for spylervæske. Etterfyll om nødvendig!

Service

Her har vi beskrevet noen enkle tiltak som du kan utføre selv. Men hva med bremser, forstilling og andre slitedeler som det er ekstra slitasje på gjennom vinteren? Er det behov for oljeskift? Ta en kikk i serviceheftet og sjekk når bilen skal på service. Når du leverer bilen din hos oss, kan du være sikker på at arbeidet utføres i henhold til bilens service- og reparasjonsanvisninger, og naturligvis med full garanti i følge forbrukerkjøpsloven.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt med oss.

Tid for oljeskift eller EU-kontroll?

Vi er et offentlig godkjent bilverksted fra Statens vegvesen og oppfyller alle
krav innen helse, miljø og sikkerhet.

Kontakt oss
© Copyright 2020 Bilverksted Sør AS
Cookies og informasjonskapsler