Klimaanlegg/AC mister cirka 10 prosent av gassen i året.
  • 21. May 2018

Klimaanlegg/AC mister cirka 10 prosent av gassen i året.

Klimaanlegg i bilen eller air conditon er gull verdt på varme dager – i alle fall om det virker som det skal.

Klimaanlegg eller air condition har forlengst blitt standardutstyr i alle nye personbiler. Dette er viktig utstyr både for komfort og sikkerhet. Du slipper å svette i bilen på varme sommerdager, og holder deg opplagt lenger bak rattet.

Men i svært mange biler fungerer ikke klimaanlegget optimalt. Årsaken er ofte manglende etterfylling av gass på anlegget.

Kan slites i stykker

– Det er normalt at AC-anlegget mister cirka ti prosent av gassen sin i året, fordi det siver ut små mengder av den gjennom koblinger og pakninger. Etter hvert som gassen forsvinner, reduseres også effekten av anlegget.

Etter tre-fire år uten etterfylling kan anleggets effekt være halvert.

– Uten etterfylling vil også airconditionanlegget begynne å slite fordi pakninger tørker ut og AC-pumpa og andre deler slites i stykker. Reparasjonskostnaden kan til slutt bli veldig stor.

Gjøres på service?

Med normal kjørelengde bør et klimaanlegg etterfylles hvert tredje eller fjerde år.

Ikke hørt om problemstillingen før, sier du? Det er du ikke alene om.

– De færreste bileiere vet om dette. Det er som regel mekanikerne våre som oppdager at AC-anlegget på en bil ikke yter som det skal. Riktignok vet noen bileiere at de bør fylle på kjølemiddel for å få bedre effekt, men få vet om mulighetene for at anlegget kan gå i stykker hvis man venter for lenge.

Mange bileiere leverer bilen på service hvert eller annet hvert år og regner med at det som trengs å gjøres med bilen tatt hånd om. Det er en sannhet med modifikasjoner.

Trafikksikkerhet

– Etterfylling av gass på AC-anlegget er som regel ikke en del av den vanlige servicen. Grunnen er at etterfyllingen ikke hører med til hva som regnes som livsviktig for bilens levelengde.

¬ Det er tryggere og kjøre med en god og avkjølt bil enn å sitte bak rattet i en kupé der temperaturen er altfor høy på varme sommerdager.

2018 04 26 10.13.48

Ekspertjobb

Å etterfylle kjølemiddel AC-anlegget er ikke noe som er anbefalt å gjøre selv. Selve kjølekretsen i anlegget er nemlig lukket. Dermed trenger man et apparat som trykktester og etterfyller riktig.

Et airconditionanlegg inneholder som regel fra 500 til 700 gram kjølemiddel. Apparatet suger ut både gammelt kjølemiddel og eventuelt luft og kondens som er uønsket i anlegget. Når anlegget er vakuumert, fylles nytt og riktig mengde kjølemedium på. Maskinen bruker cirka 20 minutter på prosessen.

Vi har fast lavpris på AC/klimaservice –
For kun kr 1.790,- inklusive gass* og arbeid.

(Originalpris: kr 2099 ,-)

Jobben gjør vi raskt og enkelt, mens du venter. Vi reparerer også defekte anlegg til forhåndsavtalt pris.

Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Ved vond lukt anbefaler vi en kupérens (kr. 590,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang pr. år, eller hver 15.000 km.

Kontakt oss for avtale

Tid for oljeskift eller EU-kontroll?

Vi er et offentlig godkjent bilverksted fra Statens vegvesen og oppfyller alle
krav innen helse, miljø og sikkerhet.

Kontakt oss
© Copyright 2020 Bilverksted Sør AS
Cookies og informasjonskapsler