Klimaanlegg

Klimaanlegg/AC mister cirka 10 prosent av gassen i året.

Klimaanlegg i bilen eller air conditon er gull verdt på varme dager – i alle fall om det virker som det skal.

Klimaanlegg eller air condition har forlengst blitt standardutstyr i alle nye personbiler. Dette er viktig utstyr både for komfort og sikkerhet. Du slipper å svette i bilen på varme sommerdager, og holder deg opplagt lenger bak rattet.

Men i svært mange biler fungerer ikke klimaanlegget optimalt. Årsaken er ofte manglende etterfylling av gass på anlegget.

Kan slites i stykker

– Det er normalt at AC-anlegget mister cirka ti prosent av gassen sin i året, fordi det siver ut små mengder av den gjennom koblinger og pakninger. Etter hvert som gassen forsvinner, reduseres også effekten av anlegget.

Etter tre-fire år uten etterfylling kan anleggets effekt være halvert.

– Uten etterfylling vil også airconditionanlegget begynne å slite fordi pakninger tørker ut og AC-pumpa og andre deler slites i stykker. Reparasjonskostnaden kan til slutt bli veldig stor.

Gjøres på service?

Med normal kjørelengde bør et klimaanlegg etterfylles hvert tredje eller fjerde år.

Ikke hørt om problemstillingen før, sier du? Det er du ikke alene om.

– De færreste bileiere vet om dette. Det er som regel mekanikerne våre som oppdager at AC-anlegget på en bil ikke yter som det skal. Riktignok vet noen bileiere at de bør fylle på kjølemiddel for å få bedre effekt, men få vet om mulighetene for at anlegget kan gå i stykker hvis man venter for lenge.

Mange bileiere leverer bilen på service hvert eller annet hvert år og regner med at det som trengs å gjøres med bilen tatt hånd om. Det er en sannhet med modifikasjoner.

Trafikksikkerhet

– Etterfylling av gass på AC-anlegget er som regel ikke en del av den vanlige servicen. Grunnen er at etterfyllingen ikke hører med til hva som regnes som livsviktig for bilens levelengde.

¬ Det er tryggere og kjøre med en god og avkjølt bil enn å sitte bak rattet i en kupé der temperaturen er altfor høy på varme sommerdager.

2018 04 26 10.13.48

Ekspertjobb

Å etterfylle kjølemiddel AC-anlegget er ikke noe som er anbefalt å gjøre selv. Selve kjølekretsen i anlegget er nemlig lukket. Dermed trenger man et apparat som trykktester og etterfyller riktig.

Et airconditionanlegg inneholder som regel fra 500 til 700 gram kjølemiddel. Apparatet suger ut både gammelt kjølemiddel og eventuelt luft og kondens som er uønsket i anlegget. Når anlegget er vakuumert, fylles nytt og riktig mengde kjølemedium på. Maskinen bruker cirka 20 minutter på prosessen.

Vi har fast lavpris på AC/klimaservice –
For kun kr 1.790,- inklusive gass* og arbeid.

(Originalpris: kr 2099 ,-)

Jobben gjør vi raskt og enkelt, mens du venter. Vi reparerer også defekte anlegg til forhåndsavtalt pris.

Ettersyn av AC/klimaanlegg bør utføres hvert annet år. Ved vond lukt anbefaler vi en kupérens (kr. 590,-) med bytte av kupéfilter (fra kr. 250,-). Kupéfilteret anbefales byttet én gang pr. år, eller hver 15.000 km.

Kontakt oss for avtale

Se flere artikler

service på elbil
Service på Elbil
Service på elbil er vel så viktig som service på biler som benytter fossilt brensel, men hvorfor og hva kan man forvente? Man bør ha som hovedregel å ha elbilen på service hvert år, på elbiler som er eldre enn 2 år. Dette kan variere noe fra bilmerke og kjørelengde på bilen. Ved service blir...
Den vanligste feilen på EU-Kontroll
Ifølge statistikken fra Vegdirektoratet, så stryker cirka 30% av alle norske biler på EU-kontroll ved at de har feil med lysene. Halvparten av disse gjelder hovedlyset på bilen. 450 000 biler gikk igjennom en periodisk kontroll fra 8 juni til 19 oktober, av disse hadde 15 prosent direkte knyttet opp til hovedlys. LYSFEIL PÅ EU-KONTROLL...
Hvor mye er bilen din verdt
Hvor mye er bilen din verdt? - 10 tips
Det kan lønne seg å utføre tilstandsrapport. Som selger kan du oppnå høyere pris på bilen hvis den er i god stand, mens du som kjøper kan prute på prisen hvis bilen viser seg å være i dårlig stand. Med vår metode vil du kunne finne riktig pris på bilen. Resten er opp til deg....