Bilen klar til høsten

Slik gjør du bilen klar til høsten

Innvendig opprydning

Det er ingen grenser for hva en kan finne av brødsmuler, parkeringslapper, småmynter og hundehår hvis en først ser etter. Ta med en avfallspose og fjern alt som har kilt seg mellom seter og under matter, før du tar fatt med støvsugeren.

Etter at bilen har fått en runde med støvsugeren på matter og interiør, kan du vaske over dashbord, instrumenter og dører med en fuktig klut.

Vask bilen

Å gjøre et godt grunnarbeid for vasken er viktig om høsten, spesielt om du er en av de som slurver unna i sommerhalvåret. I tillegg vil et godt grunnarbeid gi deg lettere vedlikehold videre i sesongen.

Legg om dekkene

Fristen for å sette på piggdekk er 16.oktober for Nordland, Troms og Finnmark, for resten av landet gjelder 1.november.

Mange foretrekker å få dekkene skiftet hos profesjonelle, men det er ingenting i veien for å bytte dekkene selv. Husk å kontrollere dreieretning og sjekke lufttrykk. Lufttrykket kan du kontrollere hos nærmeste bensinstasjon. Noen dager etter omleggingen må du sjekke om hjulboltene og etterstramme. Dette er et viktig steg, i verste fall kan hjulet falle av etter litt kjøring.

Peile olje

Du bør peile oljen på motoren regelmessig for å holde kontroll på oljenivået. Bruk instruksjonsboken til veiledning, men som tommelregel sier man at bilen bør ha oljeskift mellom hver gang den har kjørt 10.000 til 25.000 kilometer.

Vindusviskere

Mangle velger å bytte vindusviskere om høsten, tross alt er nye vindusviskere en svært billig livsforsikring når regnet dekker for sikten.

Ved å ta en kikk i bilens instruksjonshefte kan du enkelt finne ut av hva slags viskere du skal velge til nettopp din bil. Er viskerne i god stand, men trenger en vask? Bruk en fuktig svamp eller klut til å rengjøre viskerne, dette fjerner smuss og forlenger levetiden.

Lykter

God sikt er essensielt for trafikksikkerheten. Slå på lyktene og sjekk at alle lyspærer fungerer som de skal. Dersom du må sette inn nye pærer bør du lese instruksjonsboken nøye, slik at lyset treffer i riktig høyde. Er lyktene ripete og slitte? NAF har testet produkter for hjemmesliping av lykter. Du kan lese saken her https://www.naf.no/tips-og-rad/bilhold/vedlikehold/polering-av-lykter/

Spørsmål om bilen din? Ta kontakt med oss.

Se flere artikler

service på elbil
Service på Elbil
Service på elbil er vel så viktig som service på biler som benytter fossilt brensel, men hvorfor og hva kan man forvente? Man bør ha som hovedregel å ha elbilen på service hvert år, på elbiler som er eldre enn 2 år. Dette kan variere noe fra bilmerke og kjørelengde på bilen. Ved service blir...
Den vanligste feilen på EU-Kontroll
Ifølge statistikken fra Vegdirektoratet, så stryker cirka 30% av alle norske biler på EU-kontroll ved at de har feil med lysene. Halvparten av disse gjelder hovedlyset på bilen. 450 000 biler gikk igjennom en periodisk kontroll fra 8 juni til 19 oktober, av disse hadde 15 prosent direkte knyttet opp til hovedlys. LYSFEIL PÅ EU-KONTROLL...
Hvor mye er bilen din verdt
Hvor mye er bilen din verdt? - 10 tips
Det kan lønne seg å utføre tilstandsrapport. Som selger kan du oppnå høyere pris på bilen hvis den er i god stand, mens du som kjøper kan prute på prisen hvis bilen viser seg å være i dårlig stand. Med vår metode vil du kunne finne riktig pris på bilen. Resten er opp til deg....