Steinsprutskade bør ikke utsettes for lenge – Bør fikses innen 6 måneder
  • 15. January 2019

Steinsprutskade bør ikke utsettes for lenge – Bør fikses innen 6 måneder

Statistikk viser at ca. 30% av frontruter med steinsprutskade sprekker innen seks måneder. Det kan derfor være lurt å få fikset skaden så fort som mulig.  

Steinsprutskader skyldes i hovedsak skader fra småstein og grus som fester seg til bilens dekk og blir kastet bakover. Mykere gummiblandinger i vinterdekk gjør at det er enklere for grus å bli med i rundkastet, og har derfor bidratt til en økning i antall steinsprutskader. Spesielt ved forbikjøringer og kjøring i parallelle kjørefelt er det lett at det oppstår skader i frontruta. Et godt tips kan være å holde god avstand til bilen foran deg.

Spar penger ved å skifte skaden med en gang

Ved temperaturforandringer vil en liten steinsprutskade fort kunne utvide seg og føre til at hele ruta sprekker. Jo fortere skaden repareres, jo mindre sjanse er det for at hele ruta må byttes ut. Ved mindre steinsprutskader vil de fleste verksted kunne fikse skaden uten å bytte ut ruta. Dersom du har kasko eller delkasko er det også gratis å reparere skaden, og det påvirker ikke egenandel eller bonus. Skulle det være en større skade som krever at frontruten skiftes ut, vil du med kasko eller delkasko-forsikring kun betale en egenandel.  

Ved periodisk kjøretøykontroll risikerer du dessuten å få en mangellapp.

Bruk teip frem til du får reparert skaden

Har du ikke tid til å få levert inn bilen med en gang etter en steinsprutskade, kan man i mellomtiden benytte et steinsprutplaster eller teip. Da unngår man også forurensing og resultatet av reparasjonen blir best mulig.

Ved bytting av frontrute skal det benyttes fabrikkgodkjente produkter som originalrute og originallim. Da sikrer man at bilen er i riktig sikkerhetsmessig stand.

Tid for oljeskift eller EU-kontroll?

Vi er et offentlig godkjent bilverksted fra Statens vegvesen og oppfyller alle
krav innen helse, miljø og sikkerhet.

Kontakt oss
© Copyright 2020 Bilverksted Sør AS
Cookies og informasjonskapsler